У юні роки всі мріють про далекі подорожі та пригоди, можливість випробувати свої сили «на злам». Цю заповітну мрію кожного підлітка й пощастило здійснити школярам із Нової Каховки. Члени міського гуртка «Вітрильний туризм» Михайло Кузьменко, Владислав Пурей і Антон Литвиненко за дев’ять днів пройшли на яхті «Рапсодія» 350 кілометрів від рідного міста до Чорного моря. Ще й взяли участь у двох регатах: «Козацький шлях» та «Купальські зорі».

Вони потрапили у шторм, пережили кілька шквалів, хитавицю й грозу, але успішно довели своє судно до кінцевої точки маршруту. Й так само успішно повернулися назад. Мокрий одяг і втома компенсувалися гордістю за трофей — команда школярів посіла друге місце у регаті «Козацький шлях».

Звісно, досвідченіші яхтсмени турбувалися, як новачки впораються зі складним маршрутом. Тому разом із «Рапсодією» йшло судно забезпечення із дорослим екіпажем — яхта «Любава» (обидві надав Новокаховський яхт-клуб). Але втручання дорослих не знадобилося. Відважні хлопці віком від дев’яти до шістнадцяти років впоралися самі, кинувши виклик сивому та неспокійному Дніпру.

Звісно, цьому передувала тривала копітка підготовка: яхтсмени-початківці пройшли курс надання першої допомоги, навчилися працювати з вітрилами, в’язати вузли, засвоїли ази топографії й безпеки на воді. І тепер про їхнє дев’ятиденне випробування залишилася пам’ять у вигляді статуетки яхти, якою нагородили переможців регати. Та спочивати на лаврах ніколи: окрилена першим успіхом команда готується знову вийти на воду, у нову подорож.

Херсонська область.