До сесійної зали було внесено 15 законопроектів, з підготовки яких комітет визначено головним.

Так, підтриманий Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (1368-IX від 30.03.2021) набуває чинності з 23 серпня 2021 року, окремі прикінцеві положення документа почали діяти з дня опублікування у «Голосі України» — 17 квітня 2021 року.

Прийняті парламентом у другому читанні законопроекти «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» та «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» направлено на підпис Президенту.

Також 18 лютого 2021 року комітет провів слухання щодо е-демократії в Україні, під час яких обговорили план та стратегію для реалізації цілі — Україна в топ-20 країн за розвитком е-демократії. До слухань долучились представники органів влади, громадських організацій, ІТ-асоціацій, міжнародних партнерів. Учасники зауважили, що важливо мати скоординований та затверджений урядом план заходів до Концепції розвитку е-демократії. І обговорили напрями розвитку, цифрові інструменти та рішення, такі як електронне голосування, петиції, звернення та консультації на національному та місцевому рівнях. Пропозиції та ідеї слухань сформовані в рекомендації з урахуванням думки комітету та експертної спільноти.

Народні депутати — члени комітету протягом сесії брали участь у робочих нарадах, зустрічах, конференціях, семінарах тощо з питань, які віднесено до предметів відання комітету.

Зокрема, 17 травня 2021 року народні депутати — члени Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації взяли участь у саміті в рамках форуму «Україна 30. Цифровізація». На форумі, зокрема, порушувались такі теми: цифрова грамотність та е-освіта, перехід до режиму paperless, цифровізація промисловості, природоохоронної сфери України, будівельної галузі та розвиток «розумних» міст. Обговорювали питання можливості забезпечення рівного цифрового доступу для широких верств суспільства, кібербезпеки та розвитку системи захисту персональних даних українців. Також були представлені нові послуги та можливості «Дії».

Розглянуто 1307 листів і звернень народних депутатів України, центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадян та громадських організацій, зазначається у Звіті про роботу Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.