На цьому наголосив представник фракції «Батьківщина», перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк. За його словами, тоді люди звернуться до банків, а заставою, відповідно, буде знову-таки земля. Тоді виникнуть перші незручності, а за ними й проблеми.

«Важливо, щоб Міністерство аграрної політики та продовольства України допомагало громадянам і однозначно було гарантом того, щоб люди не були обдурені», — наголосив народний депутат в ефірі одного з телеканалів. Водночас він звернув увагу на те, що восени, цілком імовірно, можуть виникати спроби знизити реальну вартість землі шляхом маніпуляцій.

Наприклад: земля перейде за населеними пунктами до територіальних громад, але може виявитися, що її вже віддали в довгострокову оренду. «Тут важлива координація не лише Міністерства юстиції, а й усіх правоохоронних органів — Генпрокуратури та МВС, — наголосив М. Цимбалюк. — Українці повинні мати, кому скаржитися та отримувати реальну підтримку від влади».

Парламентарій закликав власників паїв не поспішати їх продавати, з огляду на великий ризик навмисного знецінення українського надбання — землі.

Вл. інф.