Колись на збудованому в 1974-му Новомосковським трубним заводом об’єкті грала місцева команда «Металург» і молодіжні склади ФК «Дніпро». Крім спортивних змагань проводили флешмоби та фестивалі, відзначали День міста.

«Активні городяни завжди починали ранок з пробіжок на стадіоні. А ще тут приймали всеукраїнський фестиваль оркестрів», — згадує заступник начальника управління культури, спорту і туризму міськради Анастасія Чарун-Олійник.

Після реконструкції у рамках Національної програми «Велике будівництво» з’явиться повнорозмірне футбольне поле з натуральним газоном. Його вже підготували під укладку покриття. Створять професійні бігові доріжки, майданчик для воркауту і яму для стрибків. Замість старих трибун встановлять нові, на півтори тисячі місць. У підтрибунних приміщеннях облаштують роздягальні та душові.

«У 1995-му тут зійшлися «Металург» і «Динамо» в 1/16 Кубка України. Прийшло майже вдвічі більше вболівальників, ніж стадіон міг вмістити. Сподіваємося, скоро знову прийматимемо першості області та країни з футболу», — розповів директор міського центру фізичного здоров’я населення Олег Цемкало.

Фото Дніпропетровської ОДА.