На знімку: Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провели у Вашингтоні зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном щодо підготовки візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки та переговорів з Президентом Джозефом Байденом. Як повідомили в ОП, співрозмовники відзначили, що зустріч лідерів України та США, яка запланована на 30 серпня, стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства між двома державами.

Також сторони зупинилися на подальшому розвитку українсько-американського партнерства в безпековій та військово-технічній сферах, приділили увагу реалізації реформ в Україні, ситуації на Донбасі та спільним зусиллям з протидії збройній агресії РФ проти України, обговорили питання енергетичної безпеки України та регіону в цілому.

Як повідомила посол України в США Оксана Маркарова, також відбулися гарні змістовні зустрічі з членами українського кокусу в Конгресі, впливовими сенаторами Джин Шахін, Крісом Мерфі, Джимом Рішем, Роджером Вікером, Бобом Менендесом, Бенджаміном Кардіним та конгресменом Бредом Шерманом, з якими обговорили широке коло питань і ще раз окреслили спільні плани, базовані на міцній двопартійній підтримці України. «Окремо зустрілись з представниками провідних інформаційно-аналітичних центрів Вашингтона», — повідомила пані посол.

Фото зі сторінки Оксани МаркаровоЇ у Фейсбуці.