Про це заявили народні депутати з групи «За майбутнє», повідомляє прес-служба цієї політичної сили. Крім того, вони переконані, що комунальні тарифи мають бути співмірними з доходами українців, а не орієнтуватися на європейські ціни.

«Ми межуємо з низкою європейських країн, де середня заробітна плата, пенсійне забезпечення, м’яко кажучи, істотно вищі. Чому ж ми завжди приєднуємося до видатків європейців, але ніколи не приєднуємося до доходів у європейських країнах? Ось у чому корінь зла! Тому ми кажемо: дайте українським громадянам можливість отримувати послугу за цінами, співмірними з українськими доходами, — маленькою середньою заробітною платою і маленькою пенсією. Це буде справедливо по відношенню до людей! Коли ви покращите рівень життя, економічний добробут українських громадян — тоді й підвищуйте ціну», — сказав Сергій Рудик.

Крім того, він вважає, що отримання Україною 2,7 мільярда доларів США кредиту МВФ без додаткових умов — плюс для нашої держави. Однак ці кошти підуть насамперед на погашення заборгованості перед Міжнародним валютним фондом.

«У Міжнародному валютному фонді, очевидно, розуміючи економічну ситуацію в Україні, у такий спосіб дають нам можливість віддати їм кошти. Щоб Україна не звернулася до них із проханням реструктурувати цей борг. Що мала б зробити країна в умовах пандемії», — зазначив народний депутат.

Як переконані у групі «За майбутнє», Україні вже треба припинити позичати на «проїдання» чи погашення боргів. Кредитні кошти потрібно спрямовувати на розвиток. А уряду варто переглянути стратегію управління держборгом.