Інвестор вклав у розбудову та модернізацію об’єкта суму коштів, що перевищує його вартість під час приватизації.

Тож на місці занедбаного об’єкта зводиться сучасний логістичний центр.

Ознайомився з успішним прикладом приватизації заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. Про сьогодення та плани на майбутнє розповів керівник ТзОВ «Транс-Н» Вадим Пацалюк:

«У планах приватизації нас зацікавили дорожні бокси на території комплексу. Про об’єкт, що виставляється на продаж, дізналися із сайту Фонду держмайна. Ціна була немаленькою: більш як 10 мільйонів гривень. Але це доволі великий майновий комплекс, що розташований на центральному в’їзді у місто».

Наразі реалізована тільки частина планів інвестора на цей об’єкт. Насамперед це логістичний центр з офісними приміщеннями. Він ще не зовсім добудований. Зроблені гаражі, офіси на стадії реконструкції.

«Це добрий приклад того, як завдяки прозорому процесу приватизації залучено хорошого інвестора. Інвестиція коштів ефективним власником у розбудову та модернізацію активу створює успішний об’єкт бізнесу з високооплачуваними робочими місцями, якісними послугами та сплатою податків від прибутків компанії», — наголосив Ігор Тимошенко.

Заступник голови ОДА додав, що в останній рік на Рівненщині достатньо активно ведеться робота щодо реалізації залучення великої кількості об’єктів та учасників до проведення аукціонів. За минулий рік і перший квартал 2021-го реалізовано півсотні об’єктів держмайна на загальну суму 20 мільйонів гривень. Об’єкти, які роками завдавали збитків, почали отримувати нове життя.

Наразі в області у рамках малої приватизації готуються аукціони з продажу 27 об’єктів нерухомості, більшість з яких — нежитлові будівлі.

На знімку: Ігор Тимошенко (ліворуч) та Вадим Пацалюк.

Фото надано автором.