Воно триває на платформі Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. Проект змін передбачає удосконалення чинного порядку отримання державної підтримки та забезпечення оптимальних умов функціонування та розвитку кінематографії в Україні.

За допомогою запропонованих змін законотворці мають на меті врегулювати всі проблемні питання та продовжити динамічний розвиток кіноіндустрії. Понад рік над документом працювала робоча група при підкомітеті у сфері кінематографа та реклами. До її складу увійшли представники Міністерства культури та інформаційної політики, Державного агентства з питань кіно, а також багатьох професійних об’єднань і громадських організацій у галузі кіновиробництва. А 14 липня 2021 року відбулось засідання парламентського підкомітету, на якому представили концепцію майбутніх змін.

Пропозиції та коментарі до проекту змін, спрямованих на підтримку кінематографії, можна надсилати на електронну адресу ivasenko@rada.gov.ua ще до кінця літа. Після узагальнення наданих пропозицій і зауважень остаточний варіант законопроекту буде зареєстровано у Верховній Раді України.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради.