Цьому сприяло й проведення ним брифінгу для місцевих ЗМІ в перший його робочий день.

В’ячеслав Чаус не без гумору зауважив, що хоча прізвище у нього таке само, як і в сумновідомого судді, але він йому не родич. А ось чернігівських підприємців та політиків він знає непогано, адже свого часу працював у Чернігівській районній адміністрації. Першочерговим своїм завданням він бачить налагодження співпраці з громадами області, що є цілком зрозумілим на тлі процесів децентралізації, коли багато повноважень і, відповідно, фінансів, переходить на рівень громад.

Другого дня своєї роботи В’ячеслав Чаус невипадково зустрівся з головою обласної ради Оленою Дмитренко та провів онлайн-нараду голів районних адміністрацій. «Проаналізували стан виконання робіт на об’єктах президентської програми «Велике будівництво», ремонти доріг та мостів, — повідомив він. — Особливу увагу звернули на готовність медзакладів до чергової хвилі коронавірусу, перебіг вакцинальної кампанії в розрізі кожної територіальної громади. Зі свого боку дав доручення головам РДА щоденно контролювати графіки виконання робіт із ремонту та будівництва об’єктів критичної інфраструктури та закладів освіти».

Коментуючи дії своєї попередниці, новий голова ОДА зауважив, що меморандуми — це, звичайно, добре, але важливі реальні справи, а не заяви про наміри. Проте всі хороші напрацювання, які були в попередньої команди, він планує продовжити. І передусім увагу приділятиме ремонтам доріг та медицині. Залучення інвестицій в область буде для нього також першочерговим завданням. На відміну від багатьох своїх попередників, він не вважає область бідною, адже Чернігівщина має і нафту, і газ, і кварцовий пісок, і ліси та родючу землю. Але потрібен поштовх інвестиціями, щоб усе це приносило користь територіям і місцевим мешканцям.

Щодо своєї команди, то новий очільник президентської вертикалі в області запевнив, що всі заступники та керівники департаментів і управлінь будуть призначатися з місцевих кадрів. Дотепер усі заступниці були приїжджі з Києва, як і сама голова ОДА. Також він зауважив, що призначень за гендерним принципом більше не буде, лише за професійним.

Зреагував В’ячеслав Чаус і на кадрові скандали, які мали місце, коли безпідставно були звільнені чи відсторонені начальники департаментів фінансів і охорони здоров’я. «Розберусь», — коротко пообіцяв він.

Відповів він і на дражливе для багатьох запитання, чому людина із річною зарплатою в 11 мільйонів (згідно з декларацією) йде на зарплату в 40 тисяч? «Настає момент, коли гроші не грають такої важливої ролі. Мені, по-перше, хочеться бути ближче до сім’ї, яка живе в Чернігові, а по-друге, хочеться зробити щось для рідного краю».

Чернігів.

Фото прес-служби ОДА.