На території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» відбувся екологічний спортивний захід, учасники якого провели відкриті тренування з боксу, змагалися у плаванні та прослухали пізнавальну лекцію на тему збереження довкілля. Ініціатори акції назвали її «Місце сили — Тилігул», маючи за мету привернути увагу українців до необхідності збереження заповідних територій та протидіяти їхньому знищенню через сучасні «дорослі» розваги, такі як джипінг, мотоперегони, їзда на квадроциклах тощо.

Організаторами виступили національні корпуси Одеси та Миколаєва, ГО «Закон природи» та РЛП «Тилігульський». За словами еколога Інни Тимченко, «життєздатність біосфери можлива лише за умов, коли природні екосистеми займатимуть 67—80 відсотків площі суходолу. Наша країна має унікальні природні комплекси, які здатні забезпечувати нас усіма необхідними природними ресурсами, ми лише повинні трохи думати, як їх зберегти та лишити комфортне середовище існування нашим дітям, онукам, правнукам».

Соціально-екологічний захід підтримали представники бізнесу, в ньому взяли участь учні місцевих шкіл та громадські активісти.

Фото з відкритих джерел.