Боротися з масштабними лісовими пожежами, що не лише знищують лісовий фонд, а й становлять велику загрозу для населення країни, а також для надзвичайно важливих історичних та туристичних об’єктів на території Республіки Греція, допомагають і кіровоградські рятувальники.

Десять досвідчених пожежників 1-го та 2-го державних пожежно-рятувальних загонів особового складу головного управління ДСНС у Кіровоградській області у складі 100 вогнеборців з України надають допомогу грецьким колегам у гасінні лісових пожеж на території периферії «Спатарі» (на знімку). Зокрема, рятують від вогню населені пункти Спатарі, Метохи, Трупі, Дафнусса та інші.

«Ми відрядили наших рятувальників до Греції на 10 днів. Адже ситуація там критична. Складність гасіння у горах у тому, що неможливий проїзд техніки, сильні пориви вітру, відсутнє водопостачання. Якщо вчасно не зупинити стихію, то вогонь не лише завдасть значної шкоди лісовому фонду країни, а й становитиме загрозу для населених пунктів та місцевих жителів», — розповів начальник обласного управління ДСНС Віталій Миронюк.

Фото прес-служби обласного управління ДСНС.