Ініціатива належить голові Рівненської обласної ради Сергію Кондрачуку. Про флешмоб до тридцятиріччя української Незалежності він оголосив ще 30 червня, а саме у 80-ту річницю проголошення Акта відновлення Української Держави й створення у 1941-му Українського державного правління на Українських Національних Зборах у Львові.

Звернувшись до громади, Сергій Кондрачук закликав до участі у поетичному флешмобі «Україна у віршах», коли всі охочі можуть читати поезії про Україну та публікувати відео у соцмережах під хештегами: #Україна_у_віршах та #Рівненська_обласна_рада.

До флешмобу долучилися сотні жителів Рівненщини, зокрема, одним із перших — голова Здолбунівської громади Владислав Сухляк (на знімку). Окремий відеоролик підготували вихованці Рівненської малої академії наук учнівської молоді в рамках літніх студій. Є серед учасників комунальні заклади обласної ради — Рівненська обласна бібліотека для дітей та Тучинська спеціальна загальноосвітня школа І—ІІ ступенів. Однак найактивнішими учасниками є діти, які читають поезію Ліни Костенко, Володимира Сосюри, Ганни Чубач, Тараса Шевченка. Наймолодшим — 4—5 років.

Юлія ВАСИЛЕНКО- СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської обласної ради.