Очільник уряду наголосив, що важливо забезпечити стабільну роботу мережі спеціалізованих служб підтримки по-страждалих осіб: притулків, «гарячих ліній», центрів надання допомоги, мобільних бригад.

«Для цього необхідно консолідувати дії всіх гілок влади, міжнародних організацій, громадянського суспільства. Критичним залишається питання залученості місцевих органів самоврядування та громад. Адже саме посадовці в громадах, сільських, селищних радах мають тримати на щоденному контролі ситуацію і забезпечувати своєчасне та ефективне вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на ввірених їм територіях», — зазначив Прем’єр-міністр.

Олена Зеленська наголосила на важливості участі місцевих рад у створенні мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, і реалізації субвенції, яку уряд затвердив цього року.

«Нам потрібна злагоджена й комплексна робота кожного в цьому питанні. Також — стабільність і продуктивність в організації спеціалізованих служб підтримки осіб, що по-страждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. У 2021 році було запущено процеси створення притулків, консультативних служб, які надають первинну допомогу, та денних центрів соціально-психологічної допомоги», — наголосила Олена Зеленська.

До речі, цьогоріч уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.