Церемонія передачі комп’ютерної техніки відбулася в обласній універсальній бібліотеці, що розташована у Старобільську.

У рамках амбітного проекту бібліотекарі навчатимуть відвідувачів комп’ютерної грамоти. Передбачається, що техніка допоможе не тільки цифровій освіті жителів, а й функціонуванню мережі цифрових хабів у громадах.

Голова Луганського обласного відділення Української бібліотечної асоціації Інна Риб’янцева наголосила, що така техніка дуже доречна для розвитку інформаційного середовища й підвищення культурного рівня жителів загалом.

На спільну думку працівників бібліотечних центрів, їхні заклади культури та цифрової освіти повертатимуть життя у громади, надаватимуть корисні та сучасні знання, ставатимуть осередками цифрової грамотності населення.

Загалом проектом побудови цифрової держави, що втілюється у закладах культури, передбачається навчати комп’ютерної грамоти 6 мільйонів українських користувачів. Для цього бібліотекам по всій території країни будуть вручені 5 тисяч комп’ютерів. Наразі за участю Міністерства цифрової трансформації України відбувається підключення найвіддаленіших українських сіл до сталої інтернет-мережі.

Фото прес-служби Луганської ОДА.