Як повідомляють у ДБР, чиновника затримали за вимагання грошей у підлеглого: «На його думку, підлеглий повинен був брати хабарі у фермерів за реєстрацію сільськогосподарської техніки. Начальник служби мотивував свою вимогу тим, що законодавство забороняє використовувати громадянам сільськогосподарську техніку без реєстрації в Держпродспоживслужбі. Тому всі фермери й домогосподарства області повинні платити данину».

Керівника Держпродспоживслужби затримали під час отримання чергової частини грошей від підлеглого в сумі 8 250 доларів. Під час затримання він намагався викинути гроші. Оперативники це зафіксували. Раніше задокументували отримання посадовою особою ще трьох тисяч доларів.

Тривають слідчі дії, в томі числі обшуки за місцем проживання й місцем роботи затриманого. Йому загрожує строк до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зауважимо, що за кілька місяців свого перебування на посаді керівник служби відзначився цілою низкою гучних справ, пов’язаних з виявленими порушеннями у сфері торгівлі, громадського харчування, освіти, відпочинку й оздоровлення, карантинних вимог тощо. Можливо, його затримання якимось чином і було спричинено роботою Держпродспоживслужби регіону, що активізувалася і далеко не всім припала до душі.

Запорізька область.