На знімку: генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв (у центрі) з урядовою делегацією Арабських Еміратів під час огляду експозиції Міжнародного оборонного інвестиційного форуму.

Учора в столиці відбувся Міжнародний оборонний інвестиційний форум, присвячений розвитку оборонної промисловості на період до 2030 року. На заході презентували понад 20 проектів, за трьома напрямами: високоточне озброєння та боєприпаси, роботизована техніка, автоматизація системи управління та зв’язку.

Голова «Укроборонпрому» зазначив, що Україні, виходячи з обмежених витрат на безпеку та оборону, необхідно сьогодні зосередитися на створенні озброєння для асиметричного стримування можливої агресії.

«Три основні з них — ракетна програма України, високоточні засоби ураження, протикорабельні ракетні комплекси — і ми спільно з урядом за дорученням Президента вже працюємо над цим питанням; системи радіолокаційної боротьби, розвідки, системи кібербезпеки і кіберзахисту, системи ППО, новітні технічні засоби для сил спецоперацій. І третє — безпілотні повітряні, наземні та морські апарати».

Фото Олександра КЛИМЕНКА.