Для учнівської молоді, яка відпочиває у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Агатівка», що на території колишнього Гощанського, а нині Рівненського району Рівненщини, фахівці Гощанської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості провели четверту виїзну профорієнтаційну акцію «Мандрівка у країну професій».

Районна служба зайнятості і «Агатівка» давно й ефективно співпрацюють у питаннях профорієнтаційної роботи. І в оздоровчому сезоні 2021-го щозміни проводились виїзні профорієнтаційні акції, які завжди з інтересом сприймають діти. А в «Агатівці» нудьгувати ніколи. Тут завжди цікаво, весело й гамірно. А в день виїзної акції служби зайнятості для вихованців територія безтурботного дитинства доповнилась роздумами про своє професійне майбутнє.

Акція з використанням мобільних засобів професійної орієнтації розпочалась виступом директора філії Петра Зубкевича (на знімку), який розповів про мету цього заходу, про послуги, які надає служба зайнятості, можливості професійного навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

З інтересом діти переглянули презентаційні відеофільми про центр професійно-технічної освіти та окремі професії, які мають попит на ринку праці. Учні знайомилися з інформаційними матеріалами про професії та послуги служби зайнятості, отримували професійні консультації. Юрмилися діти біля місць, де майстри та слухачі Гощанського відділення Рівненського ЦПТО ДСЗ проводили майстер-класи з лозоплетіння та машинної вишивки (на знімку внизу). Захоплювались діти виставками виробів слухачів цього навчального закладу, зокрема, курсів «Коваль ручного кування», «Виробник художніх виробів з лози», «Вишивальник», «Кравець».

Під час акції багато відпочивальників виявили бажання пройти діагностику своїх професійних намірів. Сучасні методики профорієнтації та профдіагностики підвищують шанси молоді за короткий термін зробити усвідомлений вибір професії.

Скористалась такою можливістю і Юля з Хмельницької області, вона вкотре переконалася в тому, що зробила правильний вибір і своє майбутнє хоче пов’язати з професією психолога.

З найменшими дітками фахівці служби зайнятості провели вікторину «Угадай професію». Діти активно брали участь у ній, за правильні відповіді отримували пам’ятні сувеніри від служби зайнятості.

Рівне.

Фото надано Рівненс ьким ОЦЗ.