На знімку: під час візиту до Матеївців.

У 2018-му тут за отримані кошти успішно реалізували проект щодо навчання та закупівлі протипожежного обладнання і засобів індивідуального захисту для пожежно-рятувальної дружини. Тоді ж отримала звання «Краща спортивна громада».

У 2019-му в громаді реалізували проект щодо впровадження комплексної системи роздільного збору, вивезення та переробки твердих побутових відходів і розв’язання проблем екологічної безпеки жителів. За результатами конкурсу облради два наступні роки Матеївецьку ТГ визнано також «Кращою спортивною громадою» та «Громадою кращого дозвілля». А за цим — додаткові кошти з обласного бюджету.

Звісно, за всіма перемогами — клопітка праця. Спочатку — голови ОТГ Петра Книшука, нині, на жаль, покійного. Саме Петро Васильович закрутив на повну механізм написання проектів та їх подання на різноманітні конкурси. Це й програми Державного фонду регіонального розвитку, й міжнародні гранти.

Тепер справу першого голови успішно продовжує новий очільник територіальної громади Любомир Веселовський. Адже є готова для реалізації задумів команда. А також — сильна підтримка партнерів. Тому що кожен проект передбачає певний відсоток співфінансування з місцевого бюджету. Найбільше його наповнює ФГ «Прометей», яким керує Орися Книшук, котра як депутатка облради всіляко сприяє покращенню добробуту мешканців громади та соціально-економічному розвитку ТГ. Виступає рушійною силою і мотиватором у різних сферах.

Нещодавно у Матеївецькій громаді побував голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Разом із заступниками Василем Гладієм та Миколою Палійчуком, а також членами ради обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування ознайомилися з реалізованими тут у рамках обласних конкурсів проектами.

«Аналізуємо стан реалізації проектів за весь період дії нашої програми. Нові депутати облради мають на власні очі побачити її дієвість», — наголосив Олександр Сич.

Сільський голова Любомир Веселовський детально розповів про результати реалізації п’яти проектів. А перший заступник голови облради Василь Гладій зазначив, що обласний конкурс дає додаткові можливості для розвитку територій.

Івано-Франківська область.

Фото надано Матеївецькою ТГ.