— Досі діти із Жобрина навчались у трьох корпусах, один з них, для початкових 1—4-х класів, був аварійним. Тим часом не використовувалось приміщення Будинку культури. Тож вирішили реконструювати його під школу на 240 учнівських місць, — розповідає заступник клеванського селищного голови Віталій Ваколюк.

Як повідомили у Рівненській ОДА, на реконструкцію першої черги закладу ДФРР виділив
31 694 тис. грн, а ще майже 357 тис. грн надійшло з обласного та 2 783,9 тис. з районного бюджетів. Тобто, на першу чергу ліцею у Жобрині пішло майже 36 834 тис. грн.

Умови для навчання учнів справді чудові. Дітей підвозитимуть на навчання новим шкільним автобусом з колишніх філій з Руди-Красної, Мочулок, Углища. Але в компетенції двох областей — Волинської та Рівненської — привести в порядок ділянку дороги в кілька кілометрів, яка буде на шляху шкільного автобуса, щоб дітей доставляли на навчання безпечною дорогою, а не встеленою баюрами та ритвинами шосейкою.

— Про долю старих корпусів школи: аварійний, звичайно ж, не використовуватимемо. А у двох інших поки що розмістимо харчоблок, бухгалтерію, в іншому працюватимуть гуртки, — продовжує заступник клеванського селищного голови Віталій Ваколюк. — Слово «поки» вжив тому, що розраховуємо і на другу чергу закладу, яка передбачає будівництво стадіону, сучасного харчоблока, спортзалу, кабінету інформатики, двох кабінетів трудового навчання. Але реалізація цього проекту запланована на 2022—2023 роки.

Рівненська область.