Майбутнє виробництво стане продовженням діяльності в Україні одного з провідних європейських виробників будівельних матеріалів. Перший такий завод звели 13 років тому у Фастові, що на Київщині. Він уже є постачальником продукції на ринки України, Молдови та Грузії, а за останні 3,5 року німецькі інвестори у нього вклали 5 мільйонів євро.

«Залучення інвестицій та економічний розвиток регіону, створення робочих місць та інновації — все це важливі пріоритети для області на найближчі 6 років», — зазначив голова облдержадміністрації Максим Козицький (на знімку ліворуч).

Також учасниками заходу стали: голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати Александер Маркус, директор регіону Східна Європа Концерну FIXITGRUPPE Міхаель Краус (на знімку праворуч), представники компанії «Крайзель», зокрема її генеральний директор Андрій Бойко та голова Щирецької громади Олег Василишин.

Здати об’єкт в експлуатацію планують у 2023 році. Інвестиційний вклад в будівництво становить понад 10 млн євро. Усе обладнання та сучасну техніку завезуть з Європи. Потужність виробництва дорівнюватиме 170 тис. тонн на рік. У планах створити на заводі від 50 нових робочих місць.

Фото ОДА.