Цього разу розглядалися переважно на картах місцевості найбільш вразливі до загорання ділянки дубових насаджень. А за два місяці до цього відбулися розширені тренування із широким залученням фахівців та техніки і з боку рятувальної служби, і лісгоспу.

«У серпні та першій половині вересня і навіть до жовтня — найбільш пожежонебезпечний період, — каже провідний інженер з охорони і захисту лісу Берегівського державного лісового господарства Ярослав Пешпекі. — Тому на базі Чизайського лісництва, яким керує Юрій Маргітич, ми спільно з рятувальниками відпрацьовували тренування і координацію щодо ліквідації ймовірних загорань лісу й усунення їхніх наслідків».

У лісгоспі щонайменше двічі на рік проводять практичні наради-заняття спільно із працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, усі 45 співробітників лісової охорони і пожежний сторож долучені до цього. Укладено угоди з фермерами і підприємцями, котрі надають техніку — трактори, бульдозери тощо. Своїми силами лісівники переобладнали водовіз ЗІЛ-131, до якого під’єднують шланги, і він не гірше служить, ніж пожежний автомобіль. У селах створено пожежні дружини — і 188 осіб готові в будь-який момент стати на прю з вогнем. А ще в кожному лісництві обладнано пункти зосередження пожежного інвентарю. І постійно проводиться цілодобове чергування.

Фото надано Ярославом Пешпекі.