Про це заявив народний депутат від «Опозиційної платформи — за життя» Юрій Павленко.

«Загальне падіння рівня життя та зниження соціальних гарантій призводять до поступового зменшення кількості молодих людей і країна скочується в демографічну прірву. А це знижує шанси України перейти до стійкого економічного зростання в середньо- і довгостроковій перспективі», — зазначив він.

За його словами, «мізки» та «робочі руки» масово залишають країну. Молоді люди хочуть мати роботу — офіційну, з достойною платнею. І бачити перспективи для своєї реалізації.

«Україну, згідно з дослідженнями соціологів, стабільно залишають молоді працездатні люди віком до 39 років. 86 відсотків опитаних основною причиною міграції назвали більш високий рівень зарплат порівняно з українськими. Через безробіття виїжджають 70,9 відсотка, через економічну кризу — 49, перспектив не бачать 23,3 відсотка», — навів статистичні дані народний депутат.

«Нині ситуація з безробіттям та міграцією серед молоді взагалі набуває масштабу національного лиха. Показники безробіття серед молоді в Україні вдвічі перевищують світовий рівень. Висока вартість освіти та житла (отримати так званий молодіжний кредит практично неможливо), постійний пошук роботи, острах народжувати дітей та створювати сім’ю, а також повна відсутність уваги з боку держави до проблем молоді — це бомба уповільненої дії, яка вибухне через 10—20 років, коли на одного працюючого припадатиме два і більше пенсіонерів», — підкреслив політик.

Саме тому, вважає Юрій Павленко, треба створювати такі умови для молодих людей, щоб їм хотілося вчитися, жити, працювати та народжувати дітей саме в Україні.

Вл. інф.