«Святкування складатиметься з двох частин — офіційні заходи та мистецькі. Плануємо охопити кожен район міста і населені пункти Львівської МТГ. Ми намагатимемося емоційно перенести кожного в цей ювілей», — наголосив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР.

«Упродовж усіх днів святкування буде представлене вільне, незалежне мистецтво, музика, театр, кіно, література. Загалом всі заходи триватимуть з 18 по 29 серпня. Ключовими заходами будуть: фестиваль «Ніч у Львові» (акція проводиться для промоції і популяризації музеїв), фестиваль короткометражних кіно Wiz-Art, міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt та міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир». Окрім того, буде чимало заходів у мистецьких установах, просто неба, в кожному районі і населеному пункті територіальної громади.

Однією з найбільш масових подій до Дня Незалежності стане фестиваль «Ніч у Львові».

Окрім того, у неділю, 22 серпня, у Стрийському парку Львова впродовж всього дня проводитимуть масовий захід для всіх львівських сімей — «Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку». На центральній алеї парку можна буде долучитись до майстер-класів з гончарства, соломоплетіння чи аквагриму, послухати лекції цікавих спікерів, взяти участь у вікторині за книгою «Франко від А до Я», зайнятись спортом, поекспериментувати з хіміко-фізичною лабораторією, послухати концерт та багато іншого.

До Дня Державного Прапора, 23 серпня, міська рада Львова організовує два заходи. Одним з них буде урочисте зібрання, яке проведуть о 12.00 у сесійній залі Львівської міської ради. Також цього дня буде підняття прапора України та презентація проекту «Музика просто неба» до Дня Незалежності України. Цей захід відбудеться до 18.00 на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Безпосередньо у День Незалежності у центрі Львова відбудеться символічний легкоатлетичний забіг «Забіг у вишиванках». Учасники бігтимуть дистанції на 5, 3 та 1 км (також будуть короткі дитячі забіги) у футболках із вишитим орнаментом. Головна ідея події: забіг на честь 30-річчя Незалежності, яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли українці згуртовуються, та усі разом візьмуть участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації.

Також місцева рада Львова долучається до організації великого святкового концерту до Дня Незалежності, який відбудеться на площі біля Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного.

Традиційно на Личаківському кладовищі відбудуться заходи із вшанування пам’яті Героїв України.

Львів.

Фото Львівської міської ради.