«Шериф» (Молдова) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 3:0.

«Зальцбург» (Австрія) — «Брондбю» (Данія). 2:1.

«Монако» (Франція) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:1. Гол: Педріньйо, 19.

«Монако»: Маєцький, Сідібе, Маріпан, Бадьяшиль, Енріке, Фофана (Лукас, 46), Чуамені, Мартінш (Дьятта, 67), Головін (Діоп, 60), Бен-Йєддер (Боаду, 67), Фолланд. Тренер — Ніко Ковач.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко, Педріньйо (Патрік, 46), Маркос, Майкон (Степаненко, 74), Тете (Марлос, 89), Соломон (Коноплянка, 66), Траоре (Сікан, 90). Тренер — Роберто Де Дзербі.

Рефері — Данні Маккелі (Нідерланди).

Монако. Луї ІІ. 5 700 глядачів. 29 градусів.

«Шахтар» дуже грамотно зіграв у гостях у бронзового призера чемпіонату Франції. Видавши дуже активний старт і досить швидко відкривши рахунок, гірники потім добре оборонялися (не без проблем, але і без паніки) і при цьому не забували створювати загрози воротам суперника. Загалом заслужена перемога українського клубу, який зробив перший крок до групової стадії.

Долю зустрічі вирішив єдиний гол. Гірники забили завдяки точному удару Педріньйо (на знімку). Гості розіграли відмінну комбінацію, у фінальній стадії якої бразилець показав шикарну індивідуальну майстерність, вона завершилася виходом один на один і першим голом Педріньйо в Лізі чемпіонів. Справді, він створив маленький шедевр.

На жаль, Педріньйо зіграв лише тайм і був замінений. Ще не відновився повністю після травми.

Перспективною для «Монако» могла стати друга половина першого тайму. Здавалося, якщо господарям трохи перебудуватися і кинути в бій кілька швидких виконавців, то можна забити.

Однак реальність була повна розчарувань. Монегаски ходили пішки і протягом другого тайму. Хоч і створили кілька небезпечних моментів. Але гріх казати, що «Шахтарю» просто поталанило.

«Гірники» після перерви вже не так активно атакували, як у дебюті зустрічі. Але варто врахувати, що на кону стоять  величезні гроші, тому всі засоби годяться. Та до якоїсь брудної гри і численних фолів гості не опускалися. Вони діяли спокійно і надійно.

Отже, різні там букмекери, котрі напередодні віддавали велику перевагу «Монако» в поєдинку на своєму полі, сіли в калюжу.

Де Дзербі після матчу, зокрема, сказав:

«Шахтар» — не «Реал Мадрид». Середній вік наших гравців — 22,1 року. «Монако» посів третє місце в чемпіонаті Франції, міг стати чемпіоном, двічі обіграв ПСЖ.
25 хвилин ми грали дуже добре, але потім почали втрачати м’яч і впевненість у собі. У другому таймі могли створити моменти на контратаках, але завадив фізичний стан футболістів. Ми можемо його покращати, як і роботу з м’ячем.

Маємо змушувати опонентів помилятися. Але я можу тільки подякувати футболістам, усі віддали себе на сто відсотків. Наша мета — грати всі матчі чемпіонату та Ліги чемпіонів, як сьогодні на початку зустрічі.

Після цієї перемоги нічого не змінилося. Фаворита немає. У нас погано з математикою, ми не робимо розклади. За тиждень потрібно добре зіграти матч у відповідь у Харкові, щоб потрапити до групи. Але буде складно, бо «Монако» також хоче досягти мети. «Шахтар» повинен поважати суперників у будь-яких ситуаціях».

Фото ФК «Шахтар».