Зокрема свої культові номери покаже Національний ансамбль танцю України ім. Павла Вірського, який об’їхав з концертами практично весь світ. Виступав наш колектив на п’яти континентах у 80 країнах, а у багатьох гастролював по 20—30 разів. Нині киянам та гостям столиці буде презентовано Козацький жартівливий танець «Повзунець», Циганський танець, «Волинські візерунки», «Київські парубки», «Козачок», танець румунських циган, ну і звісно ж — легендарний «Гопак».

Виступить цього дня ще один видатний колектив, який репрезентує на світовій сцені унікальний український культурний музичний феномен ще з часів Української Народної Республіки. Йдеться про Національну капелу бандуристів України імені Г. І. Майбороди. І хоч колектив бере свої витоки з мистецького авангарду початку ХХ століття, нині в його репертуарі чимало новинок. З’явились також нові програми: колядки та щедрівки, стрілецькі, повстанські, рекрутські, чумацькі пісні в обробках українських композиторів.

Тож 28 серпня під орудою диригента Олексія Бояра та за участю солістів прозвучать «Три поради», «Ми йдем вперед», повстанська пісня «Соловію, рідний брате» та інші шедеври.
Кожен із легендарних колективів матиме п’ятидесятихвилинний блок.

 

.