Усього через кілька днів після того, як сотням грецьких пожежників і їхнім колегам з різних країн вдалося погасити всі осередки пожеж у північній частині острова Евія, вогонь охопив і ліси в його південно-східній частині.

При цьому пожежа почала поширюватися так швидко, що за кілька годин наблизилася до портового курортного селища Мармарі. Жителів найближчих сіл попередили: їм слід готуватися до евакуації морем, тому всім треба мати під рукою найнеобхідніше - документи, гроші, страховки. Влада подбала про те, щоб у порту Мармарі в повній готовності було два пасажирські судна, кораблі берегової охорони, якими у випадку небезпеки вивезуть людей.

Зараз на Евії з вогнем ведуть боротьбу 46 місцевих пожежників, яким допомагають військовослужбовці місцевого гарнізону. У вівторок до гасіння пожежі підключилися і літаки, вони скидають на вогонь у важкодоступних місцях тонни води.

Це все, чим влада зараз може допомогти острів'янам, бо ще одна лісова пожежа вирує в столичній області Аттика. Там і вдень, і вночі боротьбу з вогнем ведуть понад 300 пожежників, яким допомагають військовослужбовці та добровольці. 80 пожежних машин і кілька літаків намагаються зупинити наступ вогню на столицю та магістралі, що ведуть до неї. Проїзд ними через густий дим було тимчасово закрито.

Губернатор Аттики Джордж Патуліс упевнений, що пожежа в районі села Вілія виникла внаслідок навмисного підпалу. За його словами, вогонь з'явився одночасно в двох місцях, відстань між якими не більше 300 метрів, а потім сильний вітер перетворив ці вогнища на справжню вогненну стіну. Із чим зараз і розбираються слідчі.

До речі, поліцейські затримали вже понад 20 підозрюваних у підпалах. Серед них і 14-літній хлопець, який зізнався, що розкладав багаття, бо йому подобалося спостерігати за тим, як розпалюється вогонь і з'являється дим. Піроману-початківцю призначено психіатричну експертизу. Заарештовано і його батьків, які не вгледіли за нащадком, винним у 9 пожежах із 13, що виникли в окрузі Теологосі Фтіотиди. Хлопця знайшли після вивчення записів з камер відеоспостереження. На них видно, як він у різних місцях палить сірники й розводить вогонь. Зараз його обвинувачують щонайменше у дев'ятьох пожежах, які виникли з 5 по 17 серпня.