Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся із заступником Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане (на знімку). Сторони обговорили процес реформ в Україні та партнерство з НАТО.

Голова парламенту відзначив, що Україна активно працює над забезпеченням досягнення принципів та стандартів НАТО. «Ми вже багато чого зробили. Армія переходить на стандарти НАТО, і це потрібно насамперед нам. Адже кожна держава турбується про себе та свою обороноздатність», — сказав він.

За словами Дмитра Разумкова, український парламент ухвалив важливі законодавчі акти та керівні документи у сфері безпеки і оборони. «Сьогодні ми рухаємося до НАТО. Для нас це не лише слова — це те, що закріплено в Конституції України», — зазначив він.

Голова Верховної Ради зауважив, що парламентський вимір залишається важливою складовою політичного діалогу високого рівня України з НАТО. «Сподіваюся, коли прийматимемо в Києві Парламентську асамблею НАТО, ми зможемо продемонструвати, що вже зроблено. Ми прагнемо рухатися в бік Європейського союзу та НАТО», —підкреслив Дмитро Разумков.

Своєю чергою заступник Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане зазначив, що Україна та Альянс говорять однією мовою — мовою демократії та спільних цінностей. Він відзначив просування України на шляху реформ та додав, що вони мають бути не лише швидкими, а й якісними.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.