Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч із Головою Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Андреасом Ебі (на знімку).

«Наші країни багато що пов’язує. Інтенсивний характер діалогу, який сьогодні існує між Україною та Швейцарію, ми можемо поглиблювати на рівні і парламентів, і президентів, і урядів наших держав», — сказав Дмитро Разумков.

Він зазначив, що Україна цінує принципову позицію Швейцарії щодо ситуації в тимчасово окупованому Криму і щодо війни на Сході.

Дмитро Разумков подякував Швейцарії за надання гуманітарної допомоги на прифронтових територіях.

Водночас він підкреслив, що для України важливим є економічна співпраця з країнами Європи, зокрема Швейцарією, інвестори з якої — серед лідерів за обсягом інвестицій в Україну. «Сьогодні український парламент працює над тим, щоб покращити законодавство для залучення інвестицій, для створення умов для українських та іноземних інвесторів», — відзначив Голова Верховної Ради.

Він також зазначив, що незабаром буде оновлено групу з міжпарламентських зв’язків Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарії із Верховною Радою України. Дмитро Разумков висловив сподівання, що потенціал груп дружби для поглиблення міжпарламентського діалогу буде використовуватися в повній мірі.

«Для нас велика честь приймати таких гостей, як Ви, у цей знаменний рік. Ми святкували 25 років від дня прийняття Конституції, сьогодні ми святкуємо День Національного Прапора. Сьогодні не менш важлива подія — Саміт Кримської платформи. Вдячний, що ви долучаєтеся до неї», — сказав Голова Верховної Ради України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.