Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся із Головою Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрічилом (на знімку).

«Цінуємо те, що Чехія була представлена на Кримській платформі у вашій особі на такому високому рівні. Сподіваюся, що співпраця на цій арені буде продовжена як в цілому в напрямі деокупації Криму, так і в парламентському вимірі, який ми вчора фактично започаткували», — сказав Дмитро Разумков.

Голова українського парламенту висловив вдячність за позицію Чехії щодо територіальної цілісності України.

«Упевнений, у нас багато спільних справ, які ми зможемо реалізувати», — зазначив він і додав, що він як голова парламенту та Верховна Рада України налаштовані на співпрацю.

Мілош Вистрічил та Дмитро Разумков висловилися за посилення співпраці Верховної Ради України та обох палат парламенту Чехії.

Сторони також обговорили питання щодо сприяння з боку представників парламентів України та Чехії співпраці бізнесу обох країн.

Голова Верховної Ради України відзначив зростання товарообігу між двома державами та підкреслив необхідність обміну інвестиціями.

Дмитро Разумков зазначив, що український парламент вже ухвалив низку законів та продовжує працювати над створенням умов для залучення інвестицій в Україну. Серед пріоритетів на цьому шляху він назвав судову реформу.

Крім того, сторони обговорили питання щодо протидії пандемії коронавірусу. Голова українського парламенту подякував Чехії за підтримку, яку вона надала Україні для боротьби COVID-19.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.