Документом, зокрема, передбачені співпраця місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади, розв’язання проблем екології та охорони навколишнього природного середовища, розвитку освіти, науки, культури та охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, інвестиційної та ділової активності, у тому числі з питань спільного залучення міжнародної технічної допомоги.

Сторони домовилися координувати дії щодо зростання соціально-економічного потенціалу громад, проведення спільних робочих зустрічей, заходів, у тому числі міжнародних, спрямованих на вирішення питань, що становлять взаємний інтерес, обмінюватися інформацією про успішний досвід здійснення самоврядування та розвитку територіальних громад.

«Переконана, що підписання меморандуму дасть гарний поштовх для нашої майбутньої співпраці. У нас багато спільного, адже Хмельниччина теж аграрний регіон. Ми, як і ви, сьогодні працюємо над бюджетом розвитку та створенням нових робочих місць, розбудовуємо інфраструктуру. Розраховую на той потенціал, який сьогодні є у прекрасної, синьоокої Волині, та пропоную можливості Хмельниччини, яка хоче розвиватися та працювати», — наголосила голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

«Співпраця між обома областями дасть можливість краще пізнати один одного, зшиваючи у такий спосіб Україну. Впевнений, що підписання цього документа стане початком стратегічно важливих партнерських стосунків та спільних ініціатив, покликаних зміцнювати добробут громад Волині та Хмельниччини», — зазначив голова Волинської облради Григорій Недопад.

Фото зі сторінки Волинської обласної ради у Facebook.