У планах Дубенської громади — побудувати сміттєпереробний завод, щоб раз і назавжди розв’язати проблему з побутовими відходами. Тож міський голова Василь Антонюк шукає надійного інвестора. Один із таких, з Чехії, цими днями побував у міській раді і презентував свій проект з будівництва новітнього сміттєпереробного заводу поблизу міста Дубно та свої пропозиції щодо інвестування (на знімку).

Як переконує інвестор, запропонований проект передбачає використання технології, що сертифікована в ЄС та не має шкідливих викидів. Заводи компанії працюють у Чехії, Іспанії та інших країнах. У перспективі за рік завод матиме змогу переробляти до 100 тисяч тонн сміття. На виході, окрім результатів переробки — дизельного пального та деревного вугілля, вироблятиметься електрична та теплова енергія, яку можна використовувати для потреб міста. Серед вимог інвестора — близьке розташування заводу до сміттєзвалища, сплата тарифу за вивезення сміття населенням та забезпечення підприємства твердими побутовими відходами у найближчі 10—15 років. Капіталовкладень чи дольового внеску від громади на будівництво заводу компанія не вимагає.

активно ставили запитання, на які ті давали вичерпні відповіді.

Під час зустрічі місто Дубно презентувало і свій проект реконструкції очисних споруд, який потребує значних капіталовкладень.

Нині презентований чеськими інвесторами інвестиційний проект з будівництва сміттєпереробного заводу перебуває на стадії обговорення. Нам потрібно все порахувати, зважити, — каже дубенський міський голова Василь Антонюк. —

Є домовленість про наступну зустріч.

Рівненська область.

Фото надано міськрадою.