Як забезпечити високу якість освітнього процесу й створити комфортне середовище для навчання? Для допомоги адміністрації шкіл у цих питаннях Державна служба якості освіти (ДСЯО) створила «Абетку для директора». Її друге видання презентували під час конференції педагогічних працівників 19 серпня 2021 року.

Збірку порад створено, щоб підтримати директорів шкіл у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти. «В центрі цих процесів мають бути дитина та її право на якісну освіту. «Абетка для директора» актуалізує цей принцип, дає можливості шукати різні шляхи, засоби й підходи для підвищення якості освіти», — наголошує голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

Оновлена «Абетка» видана за підтримки ініціативи «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проекту міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що реалізується компанією Alinea International та фінансується урядом Канади.

Друге видання «Абетки» доповнене практичним досвідом директорів шкіл, які зробили перші кроки у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, а також враховує зміни у законодавстві та результати інституційних аудитів, проведених Державною службою якості освіти протягом 2020—2021 років.

Вл. інф.