Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк вітає учасників освітнього форуму.

«У Сєвєродонецьку, як і по всій країні, проводиться реформа освіти, — зазначив Олександр Стрюк. — Цьогоріч ви, шановні педагоги, зробили перший і вирішальний крок у цьому напрямку — оптимізували освітню мережу. Всі ми працюємо над тим, аби покращити якість освіти, провести її до сучасних вимог, і нам з вами ще чимало належить зробити. Сподіваюся, що всі ці завдання ми з вами успішно виконаємо».

Начальник управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА Лариса Волченко у своєму виступі на форумі зосередила увагу на питаннях наповнюваності мережі закладів освіти, формах здобуття освіти та перспективах розвитку в умовах децентралізації, охоплення навчанням дітей з особливими освітніми потребами. Йшлося також про матеріально-технічне забезпечення й проведення ремонтних робіт у навчальних закладах.

Лариса Волченко розповіла про здобутки дітей та учнівської молоді Сєвєродонецька в учнівських олімпіадах з навчальних предметів, наукових, мовно-літературних та творчих конкурсах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів—членів Малої академії наук, окремо зупинившись на перемогах вихованців закладів позашкільної освіти.

Відбулося й підбиття підсумків оздоровчої кампанії «Літо-2021», роботи курсів підвищення кваліфікації та сертифікацій педагогів, участі освітян міської громади у професійних конкурсах.

Роботу освітнього форуму продовжила панельна дискусія «Розбудова системи здорового харчування в закладах освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади». Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко розповів про нормативно-правове підґрунтя організації харчування в закладах освіти, нові методичні рекомендації з організації харчування в закладах освіти та співпрацю з навчальними закладами.

Подальший діалог освітян та фахівців стосувався впровадження системи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) у закладах освіти, моніторингу організації харчування, досвіду ефективного покрокового впровадження системи НАССР, особливостей безпечного та здорового харчування в закладах освіти, впровадження нового шкільного меню.

Фото управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА.