Але все-таки вийшла на цей старт. І не даремно, тому що виграла дві срібні медалі — в суперспринті та перегонах переслідування. Відмінний результат.
Юля поділилася враженнями після перегонів переслідування:

«В цілому літнім чемпіонатом світу залишилася задоволена. Шкода, що в спринті припустилася промаху, тоді як інші дівчата працювали на нуль. З колом штрафу важко було боротися, ще й з огляду на те, що номінальним лідерам цих змагань ніхто багато не програє і все вирішувалося на стрільбі. Тепер відчуваю втому. Тому чекаю тренувального збору, щоб відпочити».

А це коментар про підсумки стартів у Нове Место головного тренера української збірної словенця Уроша Велепця:
«Якщо чесно, ми навіть не очікували, що у нас вийде боротися за призові місця. Перед цим на тренувальному зборі була досить складна робота, і два-три дні відпочинку перед чемпіонатом було, звичайно, не достатньо, щоб підготуватися до стартів.

Спочатку ми не збиралися виступати на цьому чемпіонаті. Ще в травні планувалося, що до Нове Место поїде резерв, як і в чоловічій команді. Вперше питання про літній чемпіонат порушила Олена Підгрушна місяці зо два тому. Я тоді відповів: якщо є бажання, можна пробігти. Потім Юля Джима сказала, що хотіла б виступити. Я розумію дівчат: їм хочеться урізноманітнити монотонні тренування стартами, позмагатися... І тоді ми ухвалили рішення, що повеземо на чемпіонат основну команду».

Сподіватимемося, що змагання в Чехії і в емоційному, і в спортивному плані будуть корисні нашій команді. І вона гідно виступить на Олімпіаді в Пекіні-2022.

Фото Biathlon.com.ua