Про це заявили в Держ-продспоживслужбі регіону, фахівці якої проводять відповідні перевірки.

Як показала остання перевірка одного з таких закладів у смт Кирилівка на косі Пересип, його керівництво не тільки не виконало пропозиції служби, не усунуло раніше виявлені порушення, а й продовжувало утримувати табір з порушенням чинного законодавства.

«Для харчування дітей використовувалися 50 кг заморожених сирників власного виробництва. Не дотримувалися режиму дня дітей, несвоєчасно готували обід і полуденок, неналежно організували питний режим дітей, до роботи було допущено працівників з простроченим терміном медичних оглядів», — зазначають у службі.

Також у таборі не проводили вологе прибирання виробничих цехів харчоблоку та складських приміщень із застосуванням мийних і дезінфекційних засобів. Не дотримувалися й технологічного процесу приготування страв. А молочну та м’ясну продукцію й зовсім брали без необхідних документів.

«Неодноразово порушували правила миття та обробки рук працівників харчоблоку. У санітайзері для антисептиків перебувала рідина невідомого походження, несвоєчасно й неякісно проводилося вологе прибирання приміщень і обладнання медичного блоку, на санітайзері були павутина й комахи. Медпрацівник не контролював використання розчинів для проведення дезінфекції приміщень», — додають у службі.

До керівництва закладу застосували заходи, надали приписи щодо усунення та недопущення в подальшому порушень. Проте на ситуацію це практично не вплинуло.
«До наявних порушень додалися нові, які було виявлено під час лабораторних досліджень. У харчоблоці виявлено кишкову паличку, тому що змиви з кухонного обладнання не відповідали санітарним нормам», — резюмують перевіряльники.

П’ятьох співробітників табору притягнули до відповідальності за недотримання санітарних норм. Керівника й завідувачку виробництва притягнули до адміністративної відповідальності.

Запоріжжя.