Цей проект став можливим завдяки міжнародній програмі з розбудови прикордонної інфраструктури, яку втілили в життя завдяки договору між урядами Польщі та України.

Оновлена дорога веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів — Будомєж», який є одним із восьми автомобільних пунктів пропуску на кордоні. Поки не було сучасного автошляху, його використовували як запасний при великих чергах у Краковці та Раві-Руській.

«У 2017 році Служба автомобільних доріг в області провела тендер на виконання робіт. Багато років дорога Яворів — Грушів існувала лише на карті, скрізь ямки, а подекуди не було навіть твердого покриття. Після капремонту стало комфортніше і безпечніше їздити», — вважає представник САД Іван Бондар.

Також ремонтують автошляхи в напрямку переходів у Нижанковичах, Смільниці та Раві-Руській. Повністю змінили дорожнє покриття, облаштували узбіччя та водовідведення, а в населених пунктах уклали тротуари та оновили зупинки громадського транспорту, провели освітлення.

У рамках президентської програми «Велике будівництво» розширили дорогу від Грушева до Немирова та облаштували додаткові смуги руху. Як вважають в ОДА, цей інвестпроект сприятиме розвитку зв’язків з країнами ЄС та прискорить економічний розвиток регіону.