Співпраця відбуватиметься в межах проекту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Проект фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW, інформує прес-служба МОН. 

«Структура програми передбачає підвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти, покращення якості, привабливості профосвіти та збільшення її відповідності потребам ринку праці, що безперечно сприятиме економічному розвитку та самореалізації молоді», — прокоментував керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне.

Відповідно до підписаного меморандуму в Новоодеському професійному аграрному ліцеї планують закупити техніку та обладнання на суму 800 тисяч євро для навчання студентів за професією «Майстер з експлуатації, ремонту та обслуговування сільськогосподарської техніки».

«Ми раді вітати позитивні зміни у сфері професійної освіти Миколаївщини. Зі свого боку ми сприяємо їх примноженню та масштабуванню. Тож окрім інвестицій, які отримає Новоодеський професійний аграрний ліцей у межах Програми, цьогоріч будуть спрямовані кошти з державного бюджету України для створення навчально-практичних центрів у двох закладах області — Первомайському професійному промисловому ліцеї та Маринівському професійному аграрному ліцеї. Ці два заклади отримають майже 8,2 мільйона гривень на нову техніку та обладнання навчально-практичних центрів», — зазначив заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

За інформацією МОН, Миколаївщина є однією з трьох областей, де 40 % випускників шкіл обирають саме професійну (професійно-технічну) освіту. «Тож ми пишаємося, що Миколаївська область є однією із семи областей, які мають можливість реалізовувати програму «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Адже головним завданням для нас є сприяння модернізації системи ПТО відповідно до потреб ринку праці, міжнародних стандартів і практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну освіту», — додав голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Від імені Німецького державного банку розвитку KfW проект реалізує Український Фонд соціальних інвестицій. 

Вл. інф.