Микола Шанський і Борис Приходько.

Зробити більш сучасним та інформативним «Пантеон Героїв Сіверського краю», доповнити інформацією про земляків, що полягли, захищаючи українську землю в нинішній російсько-українській війні, — таке завдання поставило собі керівництво Чернігівського територіального центру комплектування (по-старому звалися військкоматами). Допоміг впоратися із цим завданням народний депутат Борис Приходько. На знак вдячності за постійну меценатську допомогу членам сімей загиблих йому вручили «Почесну відзнаку військового комісара Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки» 2 ступеня.

«Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків! Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну, молитвою, добрим словом, згадаймо Героїв Сіверщини, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними...» — так закінчив свою промову і оголосив хвилину мовчання військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП полковник Олег Гончарук.

І зазвучала «Плине кача..». І лунав дзвін на честь воїнів...

Із словами вдячності виступили голови громадських організацій «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський та «Родина Воїна» Людмила Бруй, які постійно беруть активну участь у патріотичному вихованні молоді Чернігівщини — їх часто можна зустріти в навчальних закладах не лише міста, а й області, де вони розповідають учнівській та студентській молоді про неоголошену війну із країною-агресором.

Після відкриття світлин наших земляків присутні побачили, що на них розміщено QR-код, після сканування якого можна ознайомитись із біографією воїнів, побачити посилання до всеукраїнської Книги пам’яті загиблих, до указів Президента України про їх нагородження та військово-патріотичних публікацій в мережі Інтернет.

Завершився захід заупокійною літією за загиблими Героями Сіверського краю, яку провів головний капелан оперативного командування «Північ» протоієрей отець Антон Панасенко.

«Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших загиблих героїв Чернігівщини. Наші побратими з цих стендів щодня будуть зустрічати і проводжати військовослужбовців, державних службовців, ветеранів АТО, членів наших сімей та нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні» — такими словами завершив відкриття «Пантеону Героїв Сіверського краю» підполковник Вадим Лільчицький.

Чернігів.

Фото надано Чернігівським центром комплектації та соціальної підтримки.