Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов і голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко (зліва направо) під час відкриття реконструйованої школи в Авдіївці.

Перший дзвоник кличе учнів Авдіївської школи на навчання.

Навчання тут розпочали 529 дітей.

В урочистому відкритті школи взяли участь міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, голова Донецької обл-держадміністрації Павло Кириленко, поважні гості з Литовської Республіки на чолі з заступником канцлера уряду Литовської Республіки Алмінасом Мачюлісом.

«Донеччина перебуває в постійному фокусі безумовної уваги Президента та уряду України», — сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, наголосивши, що Донецька область стала лідером у виконанні проектів минулого року, а вже цьогоріч тут реалізуються проекти в рамках «Великого будівництва» на 34 об’єктах соціально-економічної сфери.

«Безумовно, велика вдячність нашим партнерам — уряду Литовської Республіки, а також міжнародним організаціям, які взяли участь у розбудові цього найважливішого об’єкта», — сказав він.

Загалом на Донеччині 479 шкіл відчинили свої двері для 176 тисяч учнів. Із них — понад 14 тисяч першокласників, які вперше сіли за шкільні парти.

Заступник канцлера уряду Литовської Республіки Алмінас Мачюліс привітав школярів та вчителів із початком нового навчального року від імені прем’єр-міністра Литовської Республіки Інгріди Шимоніте. За його словами, литовці вболівають за Україну й прагнуть бачити її єдиною та безпечною країною, що живе в мирі. Представник уряду Литви наголосив, що понад 10 років Україна є одним із ключових партнерів Литви в проектах, спрямованих на покращення взаєморозуміння, комунікації та співпраці в різних сферах. З 2014 року Литва послідовно надає підтримку регіонам та людям, постраждалим від збройного конфлікту на сході України.

«Підтримка реконструкції та відновлення Авдіївської опорної загальноосвітньої школи № 2 була одним з най-амбітніших проектів взагалі в історії незалежної Литви. У тісній співпраці з Донецькою облдержадміністрацією ми прагнули наповнити школу сучасним обладнанням та створити сучасний освітній заклад із багатьма спортивними майданчиками. Сьогоднішній захід слугує прикладом успішної співпраці між нашими країнами», — сказав А. Мачюліс.

Цього ж дня на Донеччині відбулося обговорення втілення спільних литовсько-українських проектів, у якому взяли участь міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко та представники Литовської Республіки.

Фото автора.