Вони організували корупційну схему ввезення транспортних засобів у нашу країну з ухиленням від сплати до державного бюджету України митних платежів у повному обсязі.
Оперативники спецслужби отримали інформацію, що організували оборудку службовці митних постів «Рівне» та «Дубно» Поліської митниці спільно з представниками митно-брокерських структур.

Попередньо встановлено, що представники комерційних структур подавали до митних органів документи, що містили недостовірні відомості щодо їх дати виробництва та першої реєстрації авто з метою зменшення коефіцієнта акцизного збору в 40 і більше разів та, як наслідок, обсягу податку на додану вартість.

Службові особи Поліської митниці, зловживаючи службовим становищем та діючи на користь суб’єктів господарювання, ігнорували згенеровані автомобільною системою АСАУР поглиблені

форми митного контролю та не здійснювали у повному обсязі заходів перевірки достовірності поданих товарно-супровідних документів.
Отже, державний бюджет недоотримував від 50 до 700 тисяч гривень при розмитненні одного вантажного автомобіля.

Упродовж 2018—2020 років у зоні діяльності митних постів «Рівне» та «Дубно» Поліської митниці ДМСУ, застосовуючи такий механізм, службовцями митниць було здійснено митне

За попередніми даними, протиправна діяльність митників завдала збитків державі на понад 15 мільйонів гривень.

Під час проведення обшуків у службових приміщеннях Поліської митниці правоохоронці виявили та вилучили оргтехніку та документацію, яка доводить проведення протиправних оборудок.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність інших посадовців митного поста та представників митно-брокерських структур до корупційної діяльності.

Викриття злочинної діяльності проводилося оперативниками Управління СБУ у Рівненській області спільно з Теруправлінням ДБР, розташованим у Хмельницькому, під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Про це повідомила прес-служба УСБУ у Рівненській області.