Урочистості розпочалися з покладання квітів до меморіального комплексу «Пам’ять». Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко у своєму вітальному зверненні до містян зазначила, що Лисичанськ має видатну історію, в якій є трудові подвиги та військова звитяга. «Сьогодні місто святкує день народження і чергову річницю визволення від нацистської навали. Це дуже символічно, адже без свободи немає гідного життя і розвитку», — сказала Наталія Романенко.

Заступниця очільника області наголосила, що у рамках національних програм у регіоні тривають ремонти доріг і мостів. На території міста реалізується транспортний проект, який дасть змогу з’єднати міста так званого хімічного трикутника — Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне — тролейбусним сполученням.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, звертаючись до жителів і гостей Лисичанська, наголосив: «Уперше я познайомився з містом у 2014 році, коли довелося визволяти його вже від інших окупантів — російських. Відтоді Лисичанськ дуже змінився. Він стрімко розвивається. Це означає, що все було зроблено правильно. Ми недарма визволяли місто, наші воїни недарма жертвували своїми життями. Пам’ять про них — назавжди в наших серцях. Бачу прагнення містян зробити Лисичанськ кращим. Бажаю їм успіхів, а ми зробимо все, щоб нога окупанта більше ніколи не ступала на вулиці вашого чудового міста».

З нагоди свята Олександр Павлюк вручив нагрудний знак «Козацький хрест» ІІІ ступеня керівнику Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександру Заїці, а також нагородив грамотами та відзнаками ООС представників міської громади.

Керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка у своєму виступі зазначив, що всі досягнення, якими багате місто, — це спільна щоденна праця громади та городян. Олександр Заїка привітав із ювілеєм ветерана шахтарської праці, почесного громадянина міста Володимира Збаразького, якому виповнилося 90 років.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.