Натомість українці намагалися діяти самовіддано, старанно й уважно. На 35-й хвилині м’яч якимось дивом не опинився у воротах збірної Франції. Після розіграшу кутового потужно пробив Ярмоленко, котрий набігав. Воротар відбив перед собою, але ситуацію врятував центральний оборонець.

Гра дещо вирівнялася, і це пішло на користь нашій команді, котра відкрила рахунок, провівши швидку контратаку. Зума в боротьбі з Циганковим помилився, намагаючись перервати простріл Яремчука справа, а півоборонець «Динамо» Шапаренко (на знімку) бабахнув шикарним потужним ударом з-за меж карного майданчика і влучив у ближню «дев’ятку».

Гості після перерви швидко встановили рівновагу — Марсьяль зблизька забив після передачі Комана.

Надалі події розгорталися динамічно. Обидві команди мали моменти, але рахунок не змінився.

Дідьє Дешам:

— На початку матчу ми використовували одну схему, але вона провалилася, бо Україна демонструвала хорошу гру. Потім застосували 4-4-2. Почали діяти краще. Могли забивати ще до перерви, але натомість пропустили.

Суперник діяв щільно, залишав мало простору. Звичайно, ми могли краще зіграти в атаці, у нас був м’яч. Ці одинадцять футболістів ніколи раніше не грали в такому складі. Режим матчів важкий, але це не виправдання. Нині складний період.

Нічия не вплинула на турнірну ситуацію, але вона не відповідає нашим амбіціям. Хоча Україна показала дуже солідну гру, сподобався пресинг суперника. Скажу про Ярмоленка, який дуже технічно відпрацював на фланзі.

Олександр Петраков:

— Дякую хлопцям за гру, за нічию з чинним чемпіоном світу. У нас ще є шанси, ми в грі.

Я ніколи не планую слова гравцям, усе спонтанно, кажу від душі. Все залишається в роздягальні. Мене хлопці прийняли, хоча я дуже сильно переживав, вони мені дуже допомогли. Пятов і Ярмоленко допомагають порадами.

Це поки що не моя команда. Потрібен час. Адже я прийняв збірну в такій ситуації, подібного ще не було. Тільки я міг на це піти.

Дякую Андрію Шевченку, Андреа Мальдері, Мауро Тассотті. Вони дуже багато зробили для збірної за ці п’ять років...

До сказаного хочеться додати про самого наставника. Петраков довів свою спроможність як тренера у грі проти чинного чемпіона світу, навіть могли виграти. Можна впевнено стверджувати, що така гра нашої збірної сподобалася більшості.

Завтра, 8 вересня, команда України гратиме спаринг зі збірною Чехії на її полі.

Фото uefa.com