Руслан Марцінків, Ростислав Кукурудз та Михайло Довбенко на «Святі хліба» (зліва направо).

Фото прес-служби міської ради.

Запашні круглі та традиційні формові буханці, багато оздоблені короваї та калачі, булочки, рогалики, пиріжки, круасани, кондитерські вироби та іншу борошняну смакоту представили пекарі з Івано-Франківщини та сусідніх областей.

«Свято хліба» та обжинків стало попереднім підсумком важкої та почесної праці хліборобів. Його урочисто відкрили міський очільник Руслан Марцінків і голова Гільдії приватних пекарів та кондитерів Івано-Франківська, депутат обласної ради Ростислав Кукурудз. Молитовно благословили дійство священики.

Були численні нагороди пекарям, слова подяки за невтомну працю, за натхнення та бажання не лише забезпечувати смачним та поживним продуктом, а й дивувати вишуканими смаками, технологіями. Приміром, підприємство «Агроекотехнології» разом з Івано-Франківським хлібокомбінатом представили батони із додаванням порошку топінамбура.

І невеликі пекарні дивують своїм асортиментом.

Фото автора.

«В українській культурі хліб — це не просто їжа. Це сакральний продукт, ознака достатку. Тож тематичним фестивалем вшановуємо важливу справу та святкуємо добробут нашої громади», — акцентував Руслан Марцінків та відзначив найуспішніших підприємців і працівників місцевого хлібопекарського промислу.

На традиційному фестивалі «Свято хліба», як зазначив Ростислав Кукурудз, свою продукцію представили дванадцять пекарень та крафтових виробників.

Цьогоріч у засіках області вже є 403 тисячі тонн зерна, зокрема 238 тисяч пшениці. Середня врожайність цієї культури — 47,8 ц/га, хоч в окремих господарствах збирали й по 90 центнерів на круг. Попри прагнення намолотити якнайбільше, сільгоспвиробники велику увагу приділяють саме хлібопекарським якостям збіжжя, тож добротним борошном власного виробництва регіон забезпечений. Є потужності як для зберігання вирощеного, так і для переробки.

Для гостей фестивалю організатори облаштували фотозони та майстер-класи, де діти й дорослі могли спробувати себе в ролі пекарів. Захід зібрав і чимало сироварів, пасічників, виноградарів та виноробів, тож кожен відвідувач міг придбати потрібну продукцію.

Івано-Франківська область.