В Івано-Франківській облдержадміністрації обговорили стан реалізації Національної програми «Велике будівництво». У зустрічі взяли участь народний депутат Олег Марусяк, голова ОДА Світлана Онищук, начальник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак та керівник ДП «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький.

Як наголосив Олег Марусяк, програма Президента дає багато можливостей для покращення соціально-економічного розвитку регіонів, зокрема приведення доріг і мостів Івано-Франківщини до належного експлуатаційного стану.

«Важливо не проґавити можливість стовідсоткового виконання програми. З цього приводу є повне сприяння та допомога парламентаріїв від Прикарпаття», — наголосив народний депутат.
Керівник Служби автодоріг області Василь Буджак повідомив, що станом на 3 вересня введено в експлуатацію 55 км відремонтованих автошляхів державного значення. Підготовлено до здачі ще 30 км. Будівельно-ремонтні роботи тривають згідно з графіком. Керівник ДП «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький наголосив на недостатньому фінансуванні оновлення доріг місцевого значення, адже обсяг ремонтів треба виконати ще чималий.

Голова ОДА Світлана Онищук запевнила, що обласна влада зацікавлена в оновленні автошляхів державного та місцевого значення і мостів на них. Саме завдяки програмі «Велике будівництво» відчутне пожвавлення в дорожній галузі. Очільник області наголосила на необхідності стовідсоткового завершення до кінця року запланованого обсягу робіт, із суворим дотриманням якості їх виконання.

Івано-Франківська область.

Фото автора.