Захід, організатором якого є департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, проводиться з метою виховання дбайливого ставлення до природи і ефективного використання її ресурсів.

На фестивалі лісова охорона Остерського лісгоспу продемонструвала нове спеціальне спорядження для боротьби з пожежами, яке нещодавно придбав лісгосп. А ніжинські лісівники та державне підприємство «Остерський військовий лісгосп» показали сучасні літальні апарати (на знімку), серед яких і безпілотний комплекс «Лелека-100». У повітрі на одній батареї він може перебувати понад дві години. З висоти 800 метрів можна добре розгледіти людину, а з висоти 400 м — навіть прочитати номер авто. Відео передається на екран у режимі онлайн.

Цього року вперше лісівники Чернігівщини використовуватимуть сіянці із закритою кореневою системою. Посадка відбувається за допомогою спеціальних труб, які були також продемонстровані на виставці.

На учасників «Життя в стилі ЕКО» чекали інші цікавинки: екологічні вікторини та ігри, конкурси, спортивні змагання, експозиції народних ремесел, майстер-класи, екскурсії. Артисти обласного філармонійного центру створили приємний колорит для відпочинку.

Чернігівська область.