Він уперше відбувся в запорізькому міському Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай» і зібрав більш як вісімдесят виробників товарів та послуг, зареєстрованих у регіоні.

Для учасників і гостей працювали виставкова, розважальна і маркет-зони, фудкорт і «діалоги з бізнесом». Тут можна було скуштувати місцеву продукцію, зокрема, крафтові сири, мед і вироби з нього, авторське вино і навіть равликів, хлібобулочні та кондитерські вироби, поспілкуватися з їх виробниками тощо.

Представники дрібних підприємств зазначали, що вже давно перенесли комунікації зі споживачем у формат онлайн. Невеликим фермерським господарствам така форма зручна, оскільки дає можливість організовувати виробництво відповідно до попиту. Водночас вони сподіваються, що такі фестивалі допоможуть збільшити кількість покупців, а головне — розповісти про власне виробництво, унікальні секрети та особливості створення товарів, обмінятися досвідом з колегами-підприємцями.

Також у форумі брали участь виробники промпродукції, представники таких сфер, як освіта і дизайн, туристичної та розважальної галузей.

Захід виявився корисним і для тих, хто тільки планує відкрити власну справу, — особливо завдяки виступам тих, хто ділився власним досвідом щодо виробництва, керівників підприємств.

Допомогла в організації фестивалю й обласна рада, виділивши з бюджету 150 тисяч гривень.

«Сподіваюся, що фестиваль відкриє нові можливості для всіх учасників і стане традиційним», — наголосила голова облради Олена Жук.

Підприємців відзначили нагородами.

Фото з відкритих джерел.