З нагоди початку навчального року Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний (на знімку) привітав слухачів та науково-педагогічний склад Національного університету оборони України імені Івана Черняховського та провів лекцію щодо сучасних поглядів на способи застосування Збройних Сил України.

Під час лекції він окреслив основні сценарії розвитку кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України у військовій сфері, нові тенденції збройної боротьби.
Звернув увагу слухачів на погляди військово-політичного керівництва РФ щодо розвитку російської армії, форм і способів її застосування. Адже це зумовлює зміст та вибір способів адекватного реагування, організації і ведення воєнних дій Збройними Силами України під час збройної агресії РФ.

— Ви отримали унікальний бойовий досвід і тепер маєте підкріпити його знаннями. А отримавши нові знання, ділитися ними і набутим досвідом! — зазначив генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Ділячись баченням щодо визволення тимчасово окупованих територій України, він наголосив: «Ніхто не розв’яже наші проблеми, ми маємо розв’язувати їх самі».

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Фото прес-служби Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.