За даними прес-центру штабу ООС, поблизу населеного пункту Зайцеве окупанти обстріляли наші позиції з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. У напрямку Невельського — вели вогонь зі стрілецької зброї.

Поблизу Новолуганського бойовики гатили зі стрілецької зброї. Противник застосовував міномети 120-го калібру, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберний кулемет — по наших позиціях неподалік Золотого-4 та Новозванівки.

Обстрілюючи околиці населеного пункту Катеринівка, окупанти застосували міномети 82-го калібру. Окрім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата невизначеного типу із перетином лінії розмежування, який здійснив скидання двох саморобних вибухових пристроїв.

«Бойових втрат серед українських захисників немає. Про дії незаконних збройних формувань повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК», — зазначили в штабі.

За даними наших військових, на Донбасі останнім часом активізувалися снайперські групи ворога. Так, лише за серпень бойовики прицільно вбили п’ятьох наших військових. Дістали поранення ще два захисники. Хлопці дуже важкі, за їхні життя зараз борються лікарі.

Як повідомив днями співробітник благодійного фонду «Повернись живим» Андрій Римарук, РФ під виглядом гуманітарних вантажів постійно відправляє на тимчасово окуповані території зброю та боєприпаси.

«Російські специ з числа майже всіх силових відомств вільно заїжджають на Донбас на сафарі: хтось — завершувати підготовку у спецшколах і складати заліки на живих мішенях, хтось — випробовувати у польових умовах нові снайперські системи, а хтось — попрактикуватися самому чи потренувати найманців повбивати українців. Уже дуже скоро настане пора, коли зелень дерев та кущів опаде, природні перешкоди для огляду зникнуть і робота ворожих снайперів знову тільки посилиться. Саме тому збільшиться й небезпека для наших захисників», — зазначив він.