Офіційна делегація України, яку очолює заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, уперше з 2005 року бере активну участь у роботі цього важливого заходу міжнародного та парламентського співробітництва. Такі конференції проводяться що п’ять років під егідою Міжпарламентського Союзу.

«Участь у цьогорічному заході беруть 130 парламентських делегацій з усього світу. Усе це — необхідні зустрічі та дискусії для промоції парламентаризму та мобілізації національних парламентів для творення майбутніх змін», — повідомила Олена Кондратюк, коментуючи початок роботи конференції.

Вона уточнила, що учасники та учасниці заходу, зокрема, обговорюють подолання наслідків пандемії COVID-19, досягнення сталого розвитку, боротьбу з бідністю, забезпечення добробуту людей через економічне відновлення.

«Ми розуміємо, що є дуже серйозні виклики, пов’язані з кліматичними змінами та боротьбою з дезінформацією. Також обговорено питання прозорості в діяльності парламентів та їхня роль у подоланні глобальних викликів», — підкреслила Олена Кондратюк.

Як зазначила заступниця голови парламенту, ще одна тема конференції, де Україна є визнаним лідером за прогресом на пострадянському просторі, — це політична та економічна участь жінок, гендерна рівність і недискримінація за статевою ознакою.

За підсумками V Всесвітньої конференції спікерів парламентів очікується ухвалення спільної резолюції «Керівництво парламентів за ефективніший мультилатералізм, що забезпечує мир та стійкий розвиток для людей і планети».

Міжпарламентський Союз — найповажніша всесвітня організація національних парламентів, яка була заснована у 1889 році в Парижі. Членами цієї організації є 178 парламентів країн світу. Ще 12 регіональних парламентських асамблей долучені як асоційовані члени. 

Під час участі в роботі конференції заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк також матиме серію двосторонніх зустрічей і робочих розмов з керівництвом парламентів Грузії, Польщі, Данії, Литви, Великої Британії, Хорватії та очільниками Міжпарламентського Союзу.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.