Книга — відтинок 30-літньої історії України. У хронологічному порядку представлено події від 1990 року до 2020-го. Автори — журналісти «Голосу України» — намагалися мінімізувати особисте бачення перебігу утвердження Незалежності. Джерелом інформації є свідчення учасників, публікації ЗМІ, власні спостереження. Оскільки кожний рік-розділ готував окремий автор, то й стиль викладу різний. Об’єднує їх намагання чесно і правдиво відтворити буремні дні студентської «Революції на граніті», Акта проголошення незалежності, прийняття Конституції, двох Майданів, війни на сході.

Автори не претендують на всеохоплююче висвітлення становлення новітньої Незалежності України. Аж ніяк їхні роботи не є істиною в кінцевому підсумку.

Кожний, хто читатиме цей доробок і пройшов 30-літній шлях разом з Україною, зможе пригадати інші факти, ситуації, аніж ті, що є у книзі.

Що ж, нехай це послужить поштовхом для підготовки нових видань.

Увага

Редакція газети «Голос України» щиро вдячна за фінансову допомогу у виданні книги «30 років Незалежності» В. М. Желєзнову, Д. А. Єльохіну, В. Д. Драндалушу, А. М. Абрамчуку, А. М. Єльохіну, С. О. Дідуху, С. І. Мефодовському, А. М. Солов’ю, М. Г. Волошину, В. Г. Маршицькому і просить зв’язатися з редакцією за телефонами 0977869050 та (044) 503-68-72 або повідомити свою поштову адресу на електронну пошту publ2@golos.com.ua, щоб переслати книгу.

Фото Валерії ФРОЛОВОЇ.